Derek Chauvin, 22 de ani de închisoare - Focus Prima TV

Derek Chauvin, 22 de ani de închisoare

Fostul polițist Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare pentru uciderea lui George Floyd. Este decizia tribunalului din Minneapolis, orașul unde afroamericanul a murit în urma agresiunii la care a fost supus în timp ce era arestat. Familia victimei contestă, însă, această pedeapsă și cere înăsprirea ei.

Înainte de anunțarea sentinței, judecătorul a descris motivele pentru care a decis să-i dea o pedeapsă de 270 de luni de închisoare ucigașului lui George Floyd. Printre acestea se numără abuzul de putere comis de Derek Chauvin și cruzimea de care a dat dovadă față de afro-american în timp ce îl aresta.

Deși procurorii solicitaseră o pedeapsă de 30 de ani pentru fostul ofițer, judecătorul a afirmat că decizia a fost luată în urma unei analize juridice, și nu emoțională sau bazată pe simpatii. Familia lui George Floyd este, însă, dezamăgită de condamnarea pe care fostul ofițer a primit-o.

Derek Chauvin a fost găsit vinovat în aprilie de uciderea lui George Flyod. Acesta se află într-o închisoare de maximă siguranță din apropiere de Minneapolis, locul unde sunt închiși unii dintre cei mai periculoși criminali. Moartea violentă a afro-americanului George Flyod pe 25 mai 2020 a declanșat ample manifestații în întreaga lume împotriva rasismului și violenței poliției din Statele Unite.

Total
0
Shares
Total
0
Share