Derek Chauvin pledează vinovat la acuzaţia federală de încălcare a drepturilor constituţionale ale afro-americanului George Floyd - Focus Prima TV

Derek Chauvin pledează vinovat la acuzaţia federală de încălcare a drepturilor constituţionale ale afro-americanului George Floyd

Poliţistul alb Derek Chauvin, condamnat pentru moartea lui George Floyd, a pledat miercuri vinovat pentru încălcarea drepturilor constituţionale ale bărbatului afro-american, au relatat media locale, citate de AFP.

Derek Chauvin (45 de ani) a fost găsit vinovat de justiţia din statul Minnesota pentru decesul lui Floyd şi condamnat la 22,5 ani de închisoare. El a contestat această condamnare.

În paralel, justiţia federală din SUA a deschis propria procedură, inculpându-i pe Chauvin şi pe alţi foşti trei colegi de-ai săi pentru ”încălcarea drepturilor constituţionale” ale lui George Floyd.

Poliţistul pledase nevinovat în acest dosar lansat de justiţia federală, dar şi-a schimbat strategia miercuri în cadrul unui acord cu procurorii, prin care se va evita un nou proces. Deocamdată nu a fost fixată o dată pentru pronunţarea pedepsei.

Aceste urmăriri duble în justiţie – la nivel statal şi la nivel federal – sunt autorizate în SUA, dar ele sunt relativ rare.

La 25 mai 2020, într-o operaţiune a poliţiei din Minneapolis, Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute. În acest incident bărbatul afro-american a decedat. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti din SUA.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share