Deschiderea școlilor, o urgență – Focus Prima TV

Deschiderea școlilor, o urgență

Școlile ar putea fi redeschise peste două săptămâni! Este o variantă pe care Ministrul Educației o ia în calcul. Sorin Câmpeanu explică însă că decizia depinde de evoluția epidemiologică din perioada imediat următoare. Înainte va exista şi o discuţie cu cei din Ministerul Sănătății despre utilitatea testării elevilor și profesorilor.

Deschiderea școlilor pe 11 ianuarie este un scenariu posibil, spune Ministrul Educației. Elevii s-ar putea întoarce însă în bănci etapizat.

Sorin Cîmpeanu spune că o decizie privind testrea elevilor și a cadrelor didactice va fi luată după ce va discuta cu Ministrul Sănătății despre beneficiile unei astfel de acțiuni. Ministrul Educației recunoaște că, odată cu deschiderea școlilor, o mare problemă va fi lipsa medicilor școlari care să se ocupe de triajul epidemiologic al elevilor.

Planul de redeschidere a școlilor în ianuarie depinde însă strict de evoluția cazurilor de Covid 19 din perioada imedia următoare, spune Sorin Cîmpeanu.

În România, în sistemul de învățămnt sunt peste 3 milioane de elevi. Școlile, liceele și grădinițele au fost închise pe 11 martie , în contextul pandemiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share