Deschiderea școlilor, plină de incertitudini – Focus Prima TV

Deschiderea școlilor, plină de incertitudini

De luni, elevii din majoritatea școlilor din țară se reîntorc în bănci. Dar… sunt incerte condițiile în care se va face revenirea la cursuri a peste 2 milioane de elevi. O noapte întreaga au muncit specialiștii din ministerul Sănătății și cel al Educației pentru a redacta un ordin de ministru care să pună lucrurile la punct.

În draftul ordinului de ministru se vorbește despre cele trei scenarii deja bine-cunoscute: verde, galben și roșu. Nu se spune însă nimic despre modul în care personalul medical din școli va putea identifica pe copiii care prezintă simptome de COVID-19.

O altă problemă este reprezentată de orele de practică. Chiar și în scenariul roșu, elevii vor merge fizic la aceste cursuri.

În plus, pentru ca școlile să nu devină rapid focare de coronavirus, Direcția de Sănătate Publică și unitățile de învățământ ar trebui să colaboreze exemplar.

Există și trei categorii de școlari care fac excepție de l egulă și care vor continua cursurile exclusiv online. Este vorba de copiii care au probleme de sănătate și care trebuie să trimită o adeverință online care să ateste acest lucru. A doua situație este aceea a elevilor cu apărținători vulnerabili, iar a treia categorie este reprezentată de copiii care prezintă deja simptome de infectare.

Total
0
Shares
Total
0
Share