Descinderi de amploare la Timișoara - Focus Prima TV

Descinderi de amploare la Timișoara

Percheziții, în această dimineață, la membrii unei grupări de traficanți de migranți, la Timișoara. Polițiștii de frontieră și mascații au descins la două adrese din oraș. Oamenii legii spun că gruparea a reușit, în doar o lună, să preia și să ofere adăpost, hrană și transport câtorva zeci de migranți. Pentru fiecare dintre aceștia, traficanții încasau între o mie și două mii de euro.

Politistii de frontiera au fost nevoiti sa sparga usile celor doua locuinte unde se adaposteau atat liderul gruparii de migranti cat si organizatorul filierei, amandoi cu cetatenie irakiana, si care erau solicitanti de azil in Romania.

Politistii de frontiera au monitorizat gruparea timiseana timp de cateva saptamani. Ei spun ca membrii filierei preluau migrantii din zona frontierei cu Serbia, imediat dupa ce acestia treceau ilegal, peste fasia verde. Pana acum oamenii legii au reusit sa identifice 4 grupuri formate din migranti proveniti din spațiul afro-asiatic, care au fost ajutate de membrii filierei să traverseze spre Ungaria. Politistii de frontiera au ridicat din locuintele celor doi şefi ai reţelei mai multe telefoane folosite pentru coordonarea operatiunilor.

Cei doi organizatori ai gruparii urmeaza sa fie dusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis pentru audieri. Timisoara este de cativa ani placa turnanta a traficului de migranti spre vestul Europei. In fiecare saptamana creste numarul de transfugi care ajung in oras.

Total
0
Shares
Total
0
Share