Descoperire revoluționară: transplant universal - Focus Prima TV

Descoperire revoluționară: transplant universal

Un experiment făcut de o echipă de medici din Canada ar putea revoluționa operațiile de transplant de organe. Doctorii au găsit o modalitate de a schimba grupa de sânge a unui plămân donat, astfel încât să fie compatibil cu celălalt organ. Dacă va avea succes, procedura ar putea salva viața multor pacienți.

O echipă de cercetători canadieni a descoperit o metodă inovatoare de a face organele universale pentru toți pacienții care primesc un transplant. Astfel, ficatul, inima sau plămânii ar putea fi transplantate către orice tip de pacient, indiferent de grupa de sânge. Medicii spun că acest lucru ar scurta timpul de așteptare pentru oamenii care au nevoie de un organ nou și ar scădea inclusiv rata mortalității.

Studiul a arătat că există posibilitatea de a transforma în siguranță grupa de sânge a organelor. Echipa de cercetători a tratat un plămâni cu ajutorul unui grup de enzime găsite în 2018.

Oamenii cu grupa de sânge zero așteaptă, în medie, de două ori mai mult pentru a face un transplant pulmonar, în comparație cu pacienții care au grupa de sânge A sau B. Ca urmare, acești pacienți sunt supuși unui risc cu 20% mai mare de a muri.

Total
0
Shares
Total
0
Share