Despăgubirile pentru culturile de primăvară și tăierea ANT-urilor: două necunoscute majore care îi frământă pe fermieri! – Focus Prima TV

Despăgubirile pentru culturile de primăvară și tăierea ANT-urilor: două necunoscute majore care îi frământă pe fermieri!

Pe lângă incertitudinile legate de alocările bugetare pentru despăgubirile acordate în cazul culturilor de primăvară afectate de seceta pedologică extremă din 2020, liderii fermierilor români au mărturisit pentru ediția online a Agro TV că sunt temeri inclusiv în ceea ce privește propunerea Ministerul Finanțelor Publice (MFP) de a reduce Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT), acordat atât sectorului vegetal, cât și celui zootehnic, cu aproximativ 30%.

Potrivit precizărilor făcute pentru sursa citată de Ionel Arion, președintele Pro Agro, totul ține de viziunea MFP în ceea ce privește alocările din noul buget, destinate sectorului agrozootehnic românesc, dar și de capacitatea de negociere a reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Total
0
Shares
Total
0
Share