Devin părinți cu ajutorul donatorilor anonimi - Focus Prima TV

Devin părinți cu ajutorul donatorilor anonimi

Unul din patru cupluri din România suferă de infertilitate. În trecut, adopția rămânea cea mai bună variantă însă acum, odată cu tehnologia avansată, cuplurile se orientează spre băncile de ovocite și de spermatozoizi. 81 la sută dintre cuplurile care au apelat la astfel de donatori au reușit să devină, în scurt timp, părinți. O echipă Prima Tv a intrat într-o astfel de clinică.

În pandemie a crescut cu 55 la sută numărul cuplurilor care au apelat la donatori. Același lucru l-a făcut și Monica. Timp de șapte ani și-a dorit să aibă un copil și nu a reușit. A pierdut 13 sarcini. Într-un final a recurs la….ovocite printr-o bancă de profil. Imediat după procedură a rămas însărcinată, iar acum o mai despart doar câteva zile de momentul în care va da naștere primului copil- un băiat complet sănătos.

A analizat mai multe portofolii oferite de banca de ovocite din Spania și și-a ales donatorul în funcție de dorințele pe care ea și soțul ei le aveau.

Fertilizarea in vitro cu ajutor unui donator de spermă sau de ovocite dă greș foarte rar. Studiile arată că peste 80 la sută dintre femeile care au apelat la această variantă au rămas însărcinate. Mai mult, în ultimii doi ani a crescut numărul cuplurilor care au ales această metodă.

Medicii care le ajută pe femei să rămână însărcinate spun că se simt onorați că reușesc, cu ajutorul științei, să dea viață.

Sunt multe cupluri care decid să își congeleze lichidul seminal și ovocitele. În acest fel, practic se asigură că vor
putea să facă copii la orice vârstă. Au fost și cazuri în care o femeie a rămas gravidă cu ajutorul ovocitelor pe care le-a înghețat în urma cu 29 de ani.

Se întânplă des ca femeilor să le fie frică să apeleze la ovocitele donate. Trăiesc cu gândul că bebelușul nu va
semăna deloc cu ele sau cu soțul lor.

În România donarea de lichid seminal și de ovocite este interzisă. Însă, femeile care își doresc să apeleze la astfel de proceduri pot apela la băncile din Danemarca sau din Spania.

Total
0
Shares
Total
0
Share