Dezastru ecologic pe râul Bicaz – Focus Prima TV

Dezastru ecologic pe râul Bicaz

Dezastru ecologic în Neamț! Râul Bicaz a fost poluat cu amoniac și tone de păstrăv s-au pierdut din acest motiv în comuna nemțeană Taşca. În ultimele 48 de ore locuitorii din zonă spun că au simțit un miros înțepător puternic, iar apa sa murdărit în aval din cauza unui combinat unde se produce ciment. Specialiștii au intervenit imediat și încearcă să limiteze proporțiile dezastrului.

Alarma de poluare s-a dat în comuna Tașca dupa ce oamenii au simțit un puternic miros de amoniac. La două pastravarii aflate in aval, de fabrica de ciment din zonă, pestii au murit in cateva minute.

Locuitorii de pe malul raului Bicaz spun ca deși de ieri se simte un miros intepator in zona, nu a venit nimeni sa le
spuna sa nu consume apa sau sa se protejeze.

Inspectorii de la Garda de Mediu au preluat cazul si au descoperit ca poluatorul este fabrica de ciment din localitate, care a deversat apa reziduală si substante amoniacale direct in albia raului Bicaz.

În urma dezastrului ecologic cei din Comitetul Judetean pentru Situatii de urgenta a dispus ca din Barajul de la Bicaz sa fie deversata in rau o cantitate mai mare de apa ca de obicei, pentru dispersa mai repede substanta nocivă pentru natură. In afară de amenzi societatea care a poluat raul Bicaz risca sa primeasca si alte sanctiuni care pot duce pana la inchiderea activitatii.

Total
0
Shares
Total
0
Share