Dezlegări de farmece promise pe Facebook – Focus Prima TV

Dezlegări de farmece promise pe Facebook

Atât Poliția, cât și Biserica atrag atenția asupra așa-zișilor tămăduitori, care promit ca prin farmece să rezolve orice problemă sentimentală, dependență sau supărare. Aceștia au împânzit rețelele sociale și încearcă să atragă oameni creduli și aflați în necaz. Tot pretinsul ajutor are un cost. O echipă Focus a realizat un experiment și a sunat la astfel de escroci, să vadă cum își păcălesc victimele.

În realitate, detaliile oferite de reporter sunt fictive. Așa-zisa tămăduitoare a fost găsită pe o rețea de socializare, printre sutele de anunțuri care promit marea cu sarea. Indivizii acționează după același scenariu. În prima etapă, pentru a te prinde în capcană, îți oferă gratuit o așa-zisă ședință de tarot. Prin telefon.

Soluția oferită de impostoare este un pachet de vrăji.

Lucrarea magică are și costuri. Încep de la 600 de lei.

După același scenariu am sunat și la un alt pretins tămăduitor.

Cei care recurg la astfel de înșelătorii pretind că au acces la diferite leacuri și licori. Și că se ajută de ritualuri și descântece. Iar unii merg până într-acolo încât susțin și că au studii de teologie și adaugă imagini care duc cu gândul la religie în fotografiile de profil. Preoții îndeamnă să nu vă lăsați păcăliți.

Indiferent de situație, nicio problemă nu se rezolvă în mod magic. Iar noi suntem singurii care putem face alegerile.

Dacă sunteţi victima unei astfel de înșelătorii, trebuie să știți că oricând puteți depune plângere la poliție.

Pedeapsa cu închisoarea pentru înşelăciune merge de la şase luni la trei ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share