Dezvăluiri despre asasinarea omului de ştiinţă iranian Mohsen Fakhrizadeh: Mossadul l-a omorât de la mii de kilometri distanţă cu o precizie perfectă - Focus Prima TV

Dezvăluiri despre asasinarea omului de ştiinţă iranian Mohsen Fakhrizadeh: Mossadul l-a omorât de la mii de kilometri distanţă cu o precizie perfectă

BBC

Mohsen Fakhrizadeh, considerat creierul din spatele programului nuclear iranian, a fost asasinat în noiembrie 2020, în cadrul unei operaţiuni în cadrul căreia echipa israeliană a folosit o armă care a funcţionat pe baza inteligenţei artificale pentru a-l omorî pe acesta de la mii de kilometri distanţă.

Omul de ştiinţă iranian Mohsen Fakhrizadeh a fost asasinat în noiembrie 2020 printr-o lovitură sofisticată care a durat mai puţin de un minut şi nu a rănit pe nimeni, nici măcar pe soţia omului de ştiinţă care se află lângă el în maşină, scrie New York Times şi Times of Israel.  

Întregul dispozitiv utilizat pentru înfăptuirea asasinatului cântărea aproximativ o tonă şi a fost introdus ilegal în Iran, parte cu parte, fiind asamblat apoi de către agenţi ai Mossadului. Echipa Mossad a gestionat întreaga operaţiune de la un centru de comandă din afara ţării.   Conform New York Times, investigaţia se bazează pe interviuri cu oficiali americani, israelieni şi iranieni, „inclusiv doi oficiali ai serviciilor de informaţii familiarizaţi cu detaliile planificării şi execuţiei operaţiunii.”

Total
0
Shares
Total
0
Share