Dezvoltatorii imobiliari și primarii de sectoare sunt nemulțumiți – Focus Prima TV

Dezvoltatorii imobiliari și primarii de sectoare sunt nemulțumiți

Dorința primarului general al Capitalei de a suspenda planurile urbanistice zonale din Bucureștti, prin care sunt reglementate și construcțiile imobiliare, a stârnit nemulțumiri printre primarii de sectoare, dar și printre dezvoltatorii imobiliari. Unii dintre ei s-au trezit, peste noapte, că nu știu ce să mai facă pe șantiere, dacă să continue sau nu construcția. Dar asta ar insemna pierderi financiare uriașe. După valul dur de reactii Nicușor Dan a făcut un pas înapoi. Dacă inițial anunțase o suspendare pe o perioadă de doi ani, acum a revenit și ar vrea doar pentru trei luni. Proiectul se votează mâine în consiliul General.

Mai mult spațiu verde și mai puțină poluare în Bucuresti – asta spune primarul general Nicusor Dan ca va aduce suspendarea planurilor urbanistice zonale din sectoarele 2,3,4,5,6. Doar că dezvoltatorii imobiliari se plang ca decizia ii afecteaza direct, iar unii dintre ei s-au trezit, dintr-o data, ca nu stiu ce sa facă pe șantiere , cu lucrarile.

Proiectul nu-i vizeaza si pe cei care aveau toate avizele, ei pot merge mai departe cu lucrarile, doar ca sunt si antreprenori care isi facusera planuri sau investitii, inainte de autorizatii.

Și unii dintre primarii de sectoare sunt revoltati, mai ales ca aveau si ei proiecte incluse in puz-uri.

Pe de alta parte, primarul Sectorului 2 susține suspendarea puz-urilor.

Nicușor Dan vrea un plan urbanistic general, pentru toata Capitala. O solutia ar fi un plan din anul 2000. Proiectul care vizeaza suspendarea puz-urilor din cele 5 sectoare va fi votat in consiliul general al municipiului bucuresti. Pentru Sectorul 1 nu exista un astfel de plan.

Total
0
Shares
Total
0
Share