Dieta de după sărbători – Focus Prima TV

Dieta de după sărbători

După mesele festive copioase, a venit vremea să ne reintrăm în formă. Legumele și fructele ar trebui să ia locul preparatelor grele. Totuși, secretul pentru a pierde kilogramele în plus acumulate în această perioadă nu rămâne doar adoptarea unei alimentații sănătoase. Ea merge mână-n mână cu sportul, care este foarte important într-o dietă, dar și pentru un stil de viață sănătos.

Digestia noastră mult îngreunată după mesele de sărbători, ne impune să ne întoarcem către legume și fructe. Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm în această perioadă mai multă rucola, andive sau ovăz. În cazuri extreme, putem apela la o zi depurativă, în care putem să consumăm toată ziua doar sucuri de legume și cel mult o salată, sunt de părere specialiștii.

Bărbații trebuie să țină cont de aceleași sfaturi ca și doamnele, însă ar fi bine să aibă în vedere și reducerea cantității de alcool, care de cele mai multe ori provoacă foame. Specialiștii spun că foarte important este și să identificăm carbohidrații buni, care nu aduc un aport caloric atât de mare.

Totuși, trebuie să știm că nu vom obține rezultatele dorite fără… mișcare.

Este important însă să apelăm la un profesionist atunci când mergem într-o sală de fitness, pentru a evita posibilele accidentări și pentru a ne asigura că executăm bine mișcările.

Total
0
Shares
Total
0
Share