Digitalizare în folosul pacienților - Focus Prima TV

Digitalizare în folosul pacienților

Spitalul Municipal din Oradea este primul din țară unde pacienții și aparținătorii pot scrie online sugestii și reclamații. Totul se face prin intermediul a două plasme uriașe montate pe pereți și care funcționează precum un smart phone. Plângerile anonime ajung în doar câteva secunde pe telefonul managerului, care astfel poate rezolva problema înainte ca ea să fie mușamalizată. Pe cele două ecrane montate în spital, pacienții mai primesc informații despre serviciile medicale, se pot programa online la consultații și află cu ce tramvaie și autobuze se pot întoarce spre casă.

De câteva zile, la intrările și ieșirile din Spitalul Municipal din Oradea au fost montate două plasme de mari dimensiuni, care funcționează asemenea unui telefon mobil smart, având la bază o aplicație IT. Acestea le prezintă bolnavilor și aparținătorilor informații în timp real despre virusul sars cov 2, despre serviciile decontate sau nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate, precum și medicamentele care se află pe stocul farmaciei din spital. Tot aici există și o secțiune unde cei care doresc, pot scrie online, sugestii sau reclamații, în cazul în care nu au fost tratați așa cum se cuvine în timpul consultațiilor sau internărilor, acest lucru fiind o premieră pentru spitalele din România.

În mai puțin de 10 secunde, doleanța pacientului ajunge în atenția conducerii spitalului.

În cazul unor reclamații, managerul unității medicale sau alte persoane din conducere pot să coboare rapid pentru a rezolva problema, fără ca aceasta să poată fi mușamalizată de cei vinovați.

Ba mai mult, tot pe această platformă de pe perete, pacienții se pot programa online, în doar câteva secunde, la medicii din cadrul unității, în funcție de disponibilitatea cadrelor medicale și de afecțiunile de care suferă.

Cele două plasme instalate pe holurile unității spitalicești conțin și programul operatorului public de transport local. Practic, cu doar un click, bolnavii și aparținătorii pot afla harta traseelor pe care circulă tramvaiele și autobuzele din oraș precum și cursele spre localitățile limitrofe.

Total
17
Shares
Total
17
Share