Digitalizarea educaţiei, prioritară

Digitalizarea educaţiei, prioritară

Strategia de digitalizare a educaţiei din România cuprinde un nou curriculum şcolar, concentrat pe pregătirea unor meserii ale viitorului, care să cultive curiozitatea, interesul pentru lumea actuală, creativitatea, pasiunea şi independenţa în gândire a copiilor, spiritul civic, iar profesorii trebuie să fie pregătiţi pentru a atinge aceste obiective, a declarat, vineri, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

"După un lung şir de consultări cu industria IT şi telecomunicaţii, cu societatea civilă, cu partenerii de dialog social, lansăm strategia de digitalizare a educaţiei din România 2021-2027 SMART.Edu. Această strategie trebuie să devină un proiect de ţară pentru că, dacă ne dorim să construim o Românie modernă, trebuie în primul rând să construim o Românie educată. Până la acest moment, România nu a avea o strategie naţională privind digitalizarea sistemului de educaţie şi formarea, iar aceasta, aşa cum am mai spus, pentru mandatul meu de ministru reprezintă un proiect prioritar. Este un angajament îndrăzneţ pentru generaţiile viitoare, pe care toţi miniştrii Educaţiei trebuie să şi-l asume în următorii ani, indiferent de apartenenţa lor politică", a afirmat Anisie la conferinţa organizată pentru lansarea Strategiei de digitalizare a educaţiei din România.

Ea a adăugat că această strategie a apărut pentru că realitatea o impunea şi că, "din motive neînţelese sau pentru că au fost alte viziuni în ceea ce priveşte priorităţile", digitalizarea nu a fost efectiv în agenda a miniştrilor Educaţiei din ultimii ani, decât la nivel declarativ.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt