Din ce în ce mai dependenți de internet - Focus Prima TV

Din ce în ce mai dependenți de internet

Aproape 80% dintre elevi folosesc zilnic internetul timp de 4 ore, în afară de cele din școala online. O arată un studiu realizat de Salvați Copiii. Mulți dintre ei se folosesc chiar de tabletele primite pentru școală, pentru a sta pe internet. Iar în tot acest timp numărul sesizărilor primite de asociația care se ocupă de protecția copiilor este tot mai mare. Cele mai multe semnalează situații cu caracter sexual.

Ci și pentru rețele sociale, filme, sau chiar site-uri interzise copiilor. Datele sunt îngrijorătoare, spun reprezentanții
Organizației Salvați Copiii.

Iar mai grav decât atât, 20% afirmă că li s-au cerut fotografii sau video-uri care să-i înfățișeze pe ei în ipostaze indecente

Studiul mai arată că doar 3% dintre copiii cu vârste între 8 și 18 ani stau mai puțin de o oră pe zi pe internet. Fetele preferă rețelele sociale, iar băieții jocurile video. Iar pentru toate acestea, cel mai utilizat mijloc este telefonul și nu tableta sau laptopul.

Studiul a fost realizat în perioada iulie-august 2021, pe un eşantion de 2740 de copii şi adolescenţi care au vârste între 8 şi 18 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share