Din ce în ce mai puțini bani în portofel - Focus Prima TV

Din ce în ce mai puțini bani în portofel

30%! Este procentul folosit de economiști atunci când vorbesc despre scăderea veniturilor noastre de anul acesta. Inflația care depășește dobânzile la depozite din bănci, creșterea costurilor utilităților și a ratelor, sunt motivele pentru care românii au ajuns să aibă mai puțini bani în portofele. Guvernanții promit o creștere a salariilor la anul. Până atunci, tot economiștii sunt cei care ne pot spune cum putem face să depășim această perioadă dificilă.

Există soluții pe care le putem aplica, economiștii au o serie de sfaturi despre cum putem trece peste perioada grea fără a face sacrificii suplimentare.

Ceea ce foarte puțini dintre noi știm și puțini înțelegem, este legătura dintre insituțiile financiare de pe tot globul. Banca Centrală Americană este un astfel de exemplu, pentru că deciziile pe care le ia nu sunt doar pentru americani, acestea obligă și ale bănci din lume la decizii similare.

De câțiva ani anunțul creșterii ratelor la casă este legat de IRCC sau ROBOR. Indicele de referință pentru creditele consumatorilor, adică IRCC, este o medie aritmetică a unor valori zilnice ce țin de tranzacțiiel interbancare. ROBOR-ul este acel indice care se calculează tot ca o medie aritmetică a dobînzilor pe care le oare o bancă atunci când se împrumută de la o altă bancă.

Aceste cifre nu ar trebui să vă facă să gândiți la o schimbare a contractelor pe care le aveți în desfășurare. Fiecare econmist ne va spune în final că ecomisirea, oricât de mică, este soluția problemelor viitoare despre care încă nu știm.

Total
10
Shares
Total
10
Share