Din nou fără căldură în spital – Focus Prima TV

Din nou fără căldură în spital

Problemele se țin lanț la spitalul Matei Balș din Capitală. Pentru a doua oară în mai puțin de două spătămâni, unitatea medicală a rămas fără căldură. Mărturiile pacienților ținuți în frig sunt cutremurătoare.

După ce în urmă cu 10 zile, o avarie a sistemului de termoficare lăsa fără căldură Institutul Național de Boli
Infecțioase Matei Balș din Capitală, situația se repetă. Lipsa apei calde este și ea o problemă uriașă. Pacienții bolnavi de COVID fac față cu greu șocului termic la care sunt expuși. Unul dintre aceștia a preferat chiar să se externeze decât să îndure condițiile din salon.

În ciuda acestor mărturii, conducerea spitalului neagă existența problemelor semnalate de pacienți. Apa caldă reprezintă însă o necesitate în special pentru personalul medical. Decontaminarea echipamentelor și a angajaților spitalului este imposibilă în condițiile în care la robinet curge doar apă rece

Precedenta avarie care a afectat atât spitalul Matei Balș cât și Colentina a fost remediat în aproximativ 24 de ore. Atunci ca și acum soluția pentru lipsa căldurii a fost una desprinsă din evul mediu: pacienților li s-au distribuit pături suplimentare.

Total
0
Shares
Total
0
Share