Din țara lalelelor, în țara tradițiilor - Focus Prima TV

Din țara lalelelor, în țara tradițiilor

Acum mai bine de un deceniu, o brașoveancă și un olandez s-au stabilit într-un cătun din Bihor. De atunci restaurează case vechi din zonă. Pasiunea lor s-a transformat într-o adevărată afacere. În fiecare vară, în locuinețele autentic românești se cazează zeci de turiști. Cei mai mulți veniți de la mii de kilometri depărtare. Vizitatorii se bucură de un peisaj de poveste, de liniște și de mâncare tradițională oferită de gazde.

Andreea este din Brașov. În urmă cu mai mulți ani a plecat la muncă în Olanda. Acolo l-a întâlnit pe Luc, cel care i-a devenit soț. Tatăl acestuia avea o casă veche în cătunul Zece Hotare din județul Bihor, cumpărată în urmă cu mai bine de 20 de ani. Tânărul cuplu a venit în țară pentru a o renova. Le-a plăcut atât de mult peisajul și liniștea încât în urmă cu doi ani s-au stabilit definitiv pe pășunea dintre munți. Casa construită în anii 30 găzduiește acum turiști din toate colțurile lumii.

Anul trecut, în timpul pandemiei Covid-19 cei doi au mai cumpărat o casă veche de peste 100 de ani și o șură. Au
muncit zi și noapte pentru a le restaura. Acum cele două imobile au fost incluse în circuitul turistic.

Vizitatorii care le calcă pragul spun că aici este o oază de liniște departe de agitația marilor orașe.

Anul acesta, cei doi soți au amenajat pe câmpul din jurul caselor tradiționale și patru corturi dotate cu totul confortul. Valoarea ultimei investiții se ridică la peste 100.000 de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share