Directorul FBI, audiat în Congres: „Susținătorii lui Donald Trump care au atacat Capitoliul sunt vinovați de terorism intern” – Focus Prima TV

Directorul FBI, audiat în Congres: „Susținătorii lui Donald Trump care au atacat Capitoliul sunt vinovați de terorism intern”

Directorul FBI, Chris Wray, a spus în timpul unei audieri în Congresul Statelor Unite, marți, că susținătorii lui Donald Trump care au luat cu asalt clădirea Capitoliului în data de 6 ianuarie se fac vinovați de terorism intern și că se angajează să îi aducă în fața legii pentru faptele comise.

„Am fost consternat că dumneavoastră, liderii aleşi ai ţării noastre, aţi fost atacaţi chiar aici în aceste săli. Asediul a fost un comportament infracţional, pur şi simplu. Este genul de comportament pe care noi, FBI, îl considerăm terorism intern”, a depus Wray mărturie în faţa Comisiei juridice a Senatului, conform Agerpres.

Este prima audiere a lui Wray în Congres de la atac – o tentativă eşuată de a bloca Congresul a valida victoria în alegerile prezidențiale din 2020 a lui Joe Biden – comis de susţinătorii fostului preşedinte Trump care, într-un discurs susţinut în apropierea Casei Albe, i-a îndemnat să plece într-un marş de protest la Capitoliu. În urma instigării acestei tentative de insurecție, Donald Trump a devenit primul președinte al Statelor Unite pus sub acuzare de două ori de Camera Reprezentanților. Senatul l-a achitat, însă, pe Trump, democrații nereușind să strângă suficiente voturi din partea republicanilor pentru a obține o majoritate de două treimi, necesară pentru condamnarea acestuia.

Total
0
Shares
Total
0
Share