Directorul medical de la Sibiu, despre asistentul care a făcut dezvăluiri: “Și eu am omorât oameni” e recunoașterea unei omucideri – Focus Prima TV

Directorul medical de la Sibiu, despre asistentul care a făcut dezvăluiri: “Și eu am omorât oameni” e recunoașterea unei omucideri

Călin Cipăian, director medical la Spitalul Județean Sibiu, atrage atenția că declarația făcută de un fost asistent care, în contextul mai multor dezvăluiri privind felul în care sunt tratați pacienții Covid în secția ATI, a spus “și eu am omorât oameni” este, practic recunoașterea unei omucideri.

“În ceea ce privește titlul senzațional <Și eu am omorât oameni> , care este, practic, recunoașterea unei omucideri, care e infracțiune prevăzută de Codul Penal, Parchetul din Sibiu s-a autosesizat și așteptăm ca procurorii să vină să facă cercetările de rigoare. Va începe cercetarea in rem”, a spus directorul medical.

El a precizat că se derulează o anchetă internă a spitalului și că un audit clinic va stabili dacă s-au respectat procedurile și modul de întocmire a documentelor. De asemenea, va fi o verificare a DSP. “Oricum, un inspector DSP vine zilnic, dimineața și vizitează modulul ATI începând din noiembrie”, a spus Cipăian.

“Așteptăm Corpul de Control, suntem dornici chiar să vină să vedem dacă am greșit cu ceva”, a afirmat el.

Total
0
Shares
Total
0
Share