Directorul OMS avertizează că suntem ''din ce în ce mai orbi'' la transmiterea COVID-19 - Focus Prima TV

Directorul OMS avertizează că suntem ”din ce în ce mai orbi” la transmiterea COVID-19

World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a daily press briefing on COVID-19, the disease caused by the novel coronavirus, at the WHO heardquaters in Geneva on March 11, 2020. WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus announced on March 11, 2020, that the new coronavirus outbreak can now be characterised as a pandemic., Image: 508315274, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a lansat marţi un apel prin care le solicită ţărilor să continue supravegherea infecţiilor cu noul coronavirus, susţinând că lumea întreagă este “oarbă” cu privire la răspândirea acestui virus din cauza ratelor în scădere ale testării, transmite Reuters.

“Pe măsură ce numeroase ţări reduc testarea, OMS primeşte din ce în ce mai puţine informaţii despre transmitere şi secvenţiere”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul OMS din Geneva. “Acest lucru ne face din ce în ce mai orbi faţă de modurile de transmitere şi evoluţia” virusului, a subliniat el.

Bill Rodriguez, directorul executiv al FIND, o organizaţie de ajutor global ce colaborează cu OMS pentru extinderea accesului la testare, a precizat că ratele de testare au scăzut cu 70% până la 90%.

“Avem o abilitate fără precedent de a şti ce se întâmplă. Şi cu toate acestea, în prezent, pentru că testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lăsa garda jos, devenim orbi faţă de ceea ce se întâmplă cu acest virus”, a declarat el. 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share