Dispensar nou cu lacăt pe ușă, în pandemie – Focus Prima TV

Dispensar nou cu lacăt pe ușă, în pandemie

Peste două mii de oameni dintr-un sat ieșean nu au acces la cele mai elementare îngrijiri medicale doar pentru că dispensarul nu are aviz din partea Colegiului Medicilor. Construit în urmă cu un an, centrul medical a fost îngropat în birocrație, spune primarul din comună. De cealaltă parte, conducerea Colegiului Medicilor susține că nu a primit nici o cerere pentru un cabinet medical.

Dispensarul din satul Chicirea, comuna ieșeană Tomești, i-ar scuti pe bolnavii și bătrânii din localitate de un drum între 3 și 5 kilometri, pe care mulți dintre ei nu au cu ce să-l facă, mai ales acum în pandemie. Există un singur autobuz, care circulă o dată la două ore. Din nefericire, deși a fost construită în urmă cu un an și are mai multe facilități, unitatea medicală a rămas cu lacătul pe ușă.

Sunt peste 2 mii de oameni în satul Chicirea, majoritatea bătrâni și copii, iar distanța până la următorul centru medical, din Tomești, este prea mare pentru ei, mai ales iarna.

Primarul comunei Tomești, care cuprinde și satul Chicirea, nu înțelege de ce dispensarul, construit din banii autorităților locale, nu a fost aprobat nici până acum.

Conducerea Colegiului Medicilor din Iași susține că nu a primit niciodată o cerere pentru un cabinet medical la Chicirea.

Deși în satul Chicirea trăiesc peste două mii de suflete, conform legii, acolo nu poate fi deschis un punct de lucru secundar al unui cabinet din aceeași comună. Și astfel, o investiție de sute de mii de euro stă cu lacătul pe ușă. Dispensarul de la Chicirea ar fi putut fi și unul dintre cele 31 de centre de vaccinare antiCovid, dar fără aviz nici acest lucru nu va fi posibil.

Total
0
Shares
Total
0
Share