Djokovic riscă închisoare și în Serbia - Focus Prima TV

Djokovic riscă închisoare și în Serbia

Noi detalii au apărut în cazul lui Djokovic! Tenismenul a recunoscut într-un comunicat postat pe Instagram că a mințit și că a participat la un eveniment deși era infectat cu coronavirus! Acum, sportivul ar putea fi condamnat la
închisoare și în Serbia, nu numai în Australia

Potrivit unui articol din Codul Penal din Serbia, ”dacă în timpul unei pandemii, o persoană nu respectă legile și
deciziile pentru prevenirea pandemiei, aceasta riscă o amendă sau închisoare până la 3 ani.” Astfel, tenismenul ar
putea avea probleme serioase și în Serbia. Mai mult, premierul țării a declarat că este datoria lui Djokovic să clarifice toate nelămuririle în legătură cu testul COVID pozitiv din 16 decemrbie în baza căruia a obținut scutirea medicală.

Testul pozitiv al lui Djokovic a cauzat un val de controverse. Asta după ce, tenismenul a fost văzut la mai multe
evenimente publice chiar și după cofirmarea testului pozitiv,. De cealaltă parte, Novak a declarat că a participat la un eveniment în urma căruia mai multe persoane s-au infectat cu COVID. Deși și-a făcut mai multe teste rapide, rezultatul a ieșit negativ, a spus el. Pentru a se asigura că nu este totuși infectat, sportivul și-a făcut și un test PCR. Pâna la sosirea rezultatului, acesta a mai participat la un eveniment. La fel a făcut și după ce a primit rezultatul testului care ieșise pozitiv de această dată, din cauza presiunii, a spus Djokovic.

Acum, tenismenul în vârstă de 34 de ani riscă pedeapsa cu închisoarea atât în Australia, pentru fals în declarații, cât și în Serbia, pentru nerespectarea măsurilor impuse de autoriăți în plină pandemie. Liderul mondial al tenisului masculin poate fi în continuare expulzat din Australia dacă ministrul federal pentru imigrație va decide să îi retragă viza.

Total
0
Shares
Total
0
Share