DNA investighează fapte de corupție de peste 4 miliarde de euro - Focus Prima TV

DNA investighează fapte de corupție de peste 4 miliarde de euro

Procurorii DNA investighează mai multe fapte de corupție care însumează un prejudiciu de peste patru miliarde de euro. Este declarația procurorului-șef al instituției, care face apel și la voință politică pentru ca dosarele să aibă și finalitate penală. Pandemia de Covid-19 a scos la iveală multe alte fapte de corupție, recunoaște chiar președintele României de această dată.

Patru miliarde de euro. Acesta este prejudiciul adus statului de cei pe care procurorii DNA îi investighează în prezent. Asta înseamnă echivalentul sumei recuperate de la cei inculpați de Direcția Națională Anticorupție în activitatea sa de 20 de ani. Pandemia de Covid-19 a contribuit la săvârșirea mai multor fapte de corupție.

DNA aniversează 20 de ani de activitate. În tot acest timp aproximativ 15.000 de inculpați au fost trimiși în judecată. Printre ei se numără sute de primari și directori de instituții publice, parlamentari, zeci de miniștrii și prim-ministrii, dar și procurori și judecători. De când a fost înființată Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiției, DNA a pierdut dreptul de a investiga magistrații, iar acest drept nu i-a fost dat înapoi nici după deființarea Secției Speciale.

Este și motivul pentru care DNA spune că această decizie îi limitează puterea de a investiga fapte de corupție la nivel înalt. Nici cei care se ocupă cu strângerea de informații nu mai sunt motivați să facă acest lucru, recunoaște procurorul-șef.

Una dintre achizițiile publice care trezesc semne de întrebare în prezent este contractul prin care Poliția Română a cumpărat câteva sute de mașini de la o companie nemțească. Ceea ce a atras și atenția procurorilor.


Total
1
Shares
Total
1
Share