DNSC avertizează asupra unei variante de malware pentru Android care fură informaţii sensibile de la utilizatori - Focus Prima TV

DNSC avertizează asupra unei variante de malware pentru Android care fură informaţii sensibile de la utilizatori

Dispeceratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează în legătură cu mesajele de tip SMS, nesolicitate, primite de utilizatori din România, în care erau informaţi că ar urma să primească un pachet prin curier rapid, acestea fiind de fapt tentative de atac tip phishing.

“În spatele acestui mesaj se află o tentativă de atac tip phishing, o încercare a atacatorilor de a extrage date sensibile de la utilizatori. Acest atac conţine şi o componentă de răspândire de malware, care se activează în momentul în care mediul de pe care se face click este unul cu sistem de operare Android. Mesajele sunt create astfel încât să pară a veni de la un serviciu de curierat (DHL) şi furnizează un link pentru instalarea unei aplicaţii de urmărire a comenzilor. De fapt, utilizatorul nu instalează o aplicaţie legitimă, în realitate pe dispozitiv instalându-se o variantă de malware denumită Flubot”, semnalează reprezentanţii DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share