Doar 3 persoane vaccinate dintr-un eșantion de 179 nu au făcut anticorpi. Studiu – Focus Prima TV

Doar 3 persoane vaccinate dintr-un eșantion de 179 nu au făcut anticorpi. Studiu

Syringes filled with a dose of the Pfizer-BioNTech coronavirus disease (COVID-19) vaccine are prepared at the CHIREC Delta Hospital in Brussels, Belgium January 21, 2021. REUTERS/Yves Herman

Doar 3 persoane dintr-un eșantion de 179 care au fost vaccinate împotriva COVID nu au dezvoltat anticorpi, relevă datele preliminare ale primului studiu pe această temă, făcut de MedLife, potrivit unui comunicat de presă. Cercetarea arată, de asemenea, că numărul anticorpilor este mai mare după a doua doză și că persoanele care au trecut prin infecție dezvoltă mai mulți anticorpi.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 179 de persoane, personal medical și auxilar, cu vârste cuprinse între 24-79 ani, care au fost vaccinate împotriva COVID.

Din totalul persoanelor înrolate în această etapă a studiului, 142 au fost testate negativ la testul PCR înainte de administrarea primei doze de vaccin, 33 de persoane au avut un test RT-PCR pozitiv în perioada mai – decembrie 2020, iar 4 persoane s-au pozitivat după prima doză de vaccin, potrivit comunicatului MedLife.

Persoanele care au trecut prin boală dezvoltă o concentrație de anticorpi semnificativ mai mare chiar din primele zile după vaccin, a descoperit studiul.

Cantitatea de anticorpi este semnificativ mai mare la persoanele diagnosticate cu infecție COVID-19 în trecut decât în cazul celor care nu au fost infectați, chiar din primele zile după vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share