Doi marinari au murit, unul este dispărut - Focus Prima TV

Doi marinari au murit, unul este dispărut

Operațiune de salvare contracronometru în Marea Neagră! O navă cargo cu 13 marinari la bord s-a scufundat la 160 de kilometri de Portul Constanţa, în apele maritime internaţionale. Doi marinari au murit, 10 au fost recuperați, iar unul este dat dispărut. Nava de război Regina Maria a fost trimisă la locul naufragiului într-o misiune de căutare și salvare a marinarului dispărut.

Nava, incarcată la refuz cu carbune, a ajus la 16o km de Constanta intr-o furtuna violenta. Vantul a suflat dimineata cu 6o km pe oră, iar valurile erau uriase.

Nava a fost acoperita de valurile mari, iar apa a patruns in magaziile de marfa. Cand a vazut ca se scufunda putin cate putin, echipajul a intrat in panica. Un remorcher romanesc de langa platformele maritime a auzit mesajul de ajutor pe frecventele radio.

Remorcherul Falcon a plecat imediat spre locul de unde se transmisese SOS-ul.. A ajuns in 3o de minute, dar era prea tarziu: nava Volgo-Balt, era deja pe fundul marii. Marinarii sarisera in apa si se adapostiseră in pluta de salvare. De acolo i-au recuperat romanii. Noua barbati si o femeie erau in viata, alti doi marinari murisera. Al 13-lea lipsea.

Elicopterul companiei salvatoare a plecat în largul mării si a dus-o pe femeie pe aeroportul din Kogalniceanu. De-acolo un echipaj SMURD a aterizat cu ea la spitalul de urgenta.

Navele de tip Volgo-Balt au o istorie sinistra. In decursul anilor, multe s-au scufundat Cel mai celebru caz este al navei BERIL, identica cu cea care s-a scufundat acum. BERIL s-a dus la fund in Marea Azov, sub ochii echipajului salvat de alt vapor.

Cei doi marinari care au murit sunt chiar comandantul și ofițerul electromecanic . Autoritățile Navale din Ucraina, precum și consulul ucrainean la București sunt în contact permanent cu salvatorii români.

Total
0
Shares
Total
0
Share