Doi oameni au murit, niciun vinovat - Focus Prima TV

Doi oameni au murit, niciun vinovat

Inquam Photos / Octav Ganea

Apar detalii cutremurătoare, după accidentul de muncă din zona Bibliotecii Naționale în urma căruia 2 oameni și-au pierdut viața. Beneficiarul lucrărilor – adică primăria Sectorului 3 – nu avea autorizație de construcție, deși ar fi trebuit eliberată, culmea, de aceeași instituție. De altfel, lucrările erau efectuate pe un teren care nu aparține municipalității. Între timp, poliția face audieri.

Doi oameni au murit, alți patru au fost răniți, iar instituțiile statului se ascund și dau vina una pe alta. Poliția face
cercetări și mai mulți muncitori au fost chemați la audieri, dar și rudele victimelor.

Această femeie știa că soțul ei lucrează la Piața Muncii, ncicidecum pe un șantier în apropierea Bibliotecii Naționale. Povestește cu lacrimi în ochi că a aflat de la televizor despre tragedie.

Din iulie se lucra acolo. Oficial, scopul ar fi fost crearea unui nou drum de acces pentru mașinile care deservesc Biblioteca Națională. Surse apropiate anchetei susțin însă că miza proiectului ar fi fost cu totul alta. Odată terminate lucrările, aici ar fi urmat să apară terase pe malul Dâmboviței. Nu a existat niciun fel de hârtie sau autorizație.

La inspectoratul de stat în constructii au fost prezenti astazi reprezentanti ai tuturor partilor implicate.

Terenul pe care lucrau muncitorii înghițiți de pământ aparține Ministerului Culturii. Prima TV a încercat să ia un punct de vedere, dar instituția s-a limitat la un comunicat de presă.

În prezent, lucrările de pe șantier au fost sistate. Audierile vor continua și zilele următoare. O anchetă este
deschisă și la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Total
0
Shares
Total
0
Share