Doi români, decorați în Franța – Focus Prima TV

Doi români, decorați în Franța

România are cu ce să se mândrească. Doctorul Radu Lupescu și scriitorul Matei Vișniec au fost decorați de Președintele Franței cu distincția Cavaleri ai Oridinului Național al Meritului. Cei doi au fost pionii principali care au ajutat francezii să treacă mai ușor prin pandemie. Medicul Radu Lupescu le-a salvat viața, iar Matei Vișniec a făcut terapie prin…poezie.

Matei Vișniec a participat la proiectul denumit consultații poetice. Dramaturgul, alături de alți actori, suna oamenii și discuta cu ei aproximativ 15 minute, timp în care încerca să îi deconecteze de la stresul cu care se confruntau. Finalul discuției era apoteotic-recita o poezie…despre situaţia în care era fiecare dintre ei. Adică… făceau terapie prin poezie. Doctorul Radu Lupescu este unul dintre eroii îmbrăcați în alb. De la începutul pandemiei care a luptat cu virusul şi…a salvat sute de oameni.

Sentimentul de împlinire pe care îl simțea în momentul în care salva vieți..s-a amplificat atunci când a aflat că a primit Ordinul Național al Meritului din partea Președintului Franței, Emanuel Macron.

Radu Lupescu spune că…a realizat încă de la început că virusul SarsCov2 devine letal extrem de uşor. Din acel moment, și-a dedicat tot timpul pacienților care au fost…a doua lui familie şi…l-a ţinut departe de..prima lui familie, de soţie şi copii.

Total
0
Shares
Total
0
Share