Donald Trump, fără sorți de izbândă: Curtea Supremă din Pennsylvania respinge cererea de invalidare a 2,5 milioane de voturi – Focus Prima TV

Donald Trump, fără sorți de izbândă: Curtea Supremă din Pennsylvania respinge cererea de invalidare a 2,5 milioane de voturi

Curtea Supremă din Pennsylvania a respins sâmbătă o solicitare făcută de Partidul Republican care cerea invalidarea a peste 2,5 milioane de voturi trimise prin poștă la alegerile din 3 noiembrie. Decizia instanței se adaugă unei serii de eșecuri în justiție pe care le înregistrează tabăra lui Donald Trump în încercarea acestuia de a răsturna rezultatul în câteva dintre statele-cheie unde a pierdut în fața lui Joe Biden, scrie The Washington Post. 

Judecătorii Curții Supreme din Pennsylvania au luat decizia cu unanimitate de voturi. Ei au spus că solicitarea republicanilor care contestau legea votului prin corespondență din 2019 vine prea târziu, la mai bine de un an de când ea a intrat deja în vigoare.

Aliații lui Trump ceruseră Curții să invalideze toate voturile prin corespondență sau să delege Congresului local, unde există o majoritate republicană, sarcina de a stabili lista de reprezentanți ai statului în Colegiul Electoral. Un astfel de demers ar fi blocat certificarea rezultatelor alegerilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share