Donald Trump revine în lumina reflectoarelor. Primul discurs public după plecarea de la Casa Albă și un nou slogan: America, privește spre viitor - Focus Prima TV

Donald Trump revine în lumina reflectoarelor. Primul discurs public după plecarea de la Casa Albă și un nou slogan: America, privește spre viitor

Odată plecați de la Casa Albă, majoritatea președinților americani ies din lumina reflectoarelor și se mulțumesc cu un rol mai mult simbolic. Nu este și cazul lui Donald Trump, care va reveni duminică pe scena politică. Fostul președinte, pus sub acuzare și achitat de două ori de Senat, va susține primul său discurs la Convenția conservatorilor din Orlando, Florida. Este de așteptat ca Donald Trump să le transmită republicanilor că este încă o forță politică importantă, având în vedere și faptul că popularitatea sa se menține la cote ridicate în rândul conservatorilor și bazându-se pe capitalul electoral (74 de milioane de voturi, în ciuda pierderii alegerilor prezidențiale).

În prima sa apariție publică după încheierea mandatului prezidențial, Trump ar putea marșa pe ideea că este în continuare prima opțiune a republicanilor pentru o candidatură în alegerile prezidențiale din 2024, notează The Guardian și New York Times .

Evenimentul are loc la câteva zile după publicarea primului sondaj privind cota lui Trump după încheierea mandatului. Sondajul realizat de Universitatea Quinnipiac a arătat că 75% dintre respondenții republicani și-au exprimat interesul ca Trump să continue să joace un rol proeminent în GOP în timp ce 21% s-au exprimat împotriva acestui lucru. 60% dintre toți americanii au spus că nu vor ca Trump să aibă un rol important în Partidul Republican, inclusiv 96% dintre democrați și 61% din independenți.

Total
0
Shares
Total
0
Share