Donald Trump s-a oferit să-l ducă pe Kim Jong Un acasă cu Air Force One. Mărturii șocante ale foștilor săi consilieri - Focus Prima TV

Donald Trump s-a oferit să-l ducă pe Kim Jong Un acasă cu Air Force One. Mărturii șocante ale foștilor săi consilieri

Courierre International

Fostul președinte american Donald Trump s-a oferit la un moment dat să-l ducă pe Kim Jong Un acasă cu avionul prezidențial, Air Force One. Este o nouă mărturie șocantă privind acțiunile fostului lider de la Casa Albă, publicată de BBC, care a realizat un documentar cu cele mai insolite momente din cariera de președinte miliardarului american.

Isprava a avut loc în timpul celui de-al doilea summit Trump – Kim Jong Un, care s-a ținut la Hanoi, în Vietnam, în februarie 2019. Tema întâlnirii era programul nuclear al Coreei de Nord, iar negocierile au intrat în impas, moment în care Donald Trump a părăsit brusc summitul, spunându-le ziariștilor: “Uneori, trebuie pur și simplu să pleci”, potrivit BBC.

Dar, înainte de a pleca, fostul președinte i-a făcut o propunere uluitoare lui Kim.

“Președintele Trump s-a oferit să-l ducă pe Kim acasă cu Air Force One. Președintele știa că Kim venise la Hanoi cu trenul, o călătorie de mai multe zile, în care a traversat China, așa că i-a spus: Te pot duce acasă în două ore, dacă vrei. Kim a refuzat”, își amintește scena Matthew Pottinger, expert pe zona Asia în cadrul Consiliului Național de Securitate al lui Donald Trump.

Total
0
Shares
Total
0
Share