Donald Trump și-a grațiat cuscrul – Focus Prima TV

Donald Trump și-a grațiat cuscrul

Mandatul la Casa Albă al președintelui Donald Trump se încheie la fel de controversat precum a început. Într-o decizie unică în istoria Statelor Unite, șeful statului și-a grațiat o rudă apropiată. Totodată, a respins planul de susținere economică votat de Congres care presupunea injectarea a 900 de miliarde de dolari în economia americană.

Finalul celor 4 ani la Casă Albă se apropie cu pași repezi pentru Donald Trump. Așa că fostul mogul imobiliar a decis să apeleze la una dintre prerogativele unui președinte încă în funcție al Statelor Unite: ceea de a grația. Nu mai puțin de 26 de persoane au fost iertate de pedepse printr-un decret
prezidențial. Printre acestea se numără și Charles Kushner, tatăl ginerelui său. Pe lista numelor contraversate care au fost exonerate de răspunderea penală se mai află și alți aliați politici. Condamnați pentru fapte de corupție și sperjur, aceștia vor ieși ieși liberi din închisori. Valul de grațieri nu este singura măsură controversată a finalului de mandat al președintelui american. Votat în Congres, pachetul uriaș de susținere financiară a americanilor afectați de pandemie a fost respins de șeful statului.

Total
0
Shares
Total
0
Share