Donald Trump și-a luat rămas bun – Focus Prima TV

Donald Trump și-a luat rămas bun

În doar o jumătate de oră începe ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea președinte al Statelor Unite. Joe Biden și Kamala Harris vor depune jurămintele prin care vor deveni oficial președintele și vicepreședintele Americii. Donald Trump și-a luat rămas bun în cadrul ultimul său discurs în
calitate de președinte al Americii, iar Joe Biden înainte de a merge la Capitoliu a participat la o slujbă religioasă la o biserică din Washington. În acest timp, se fac ultimele pregătiri pentru ceremonia de la Capitoliu unde 25 de mii de soldați din Garda Națională au fost puși în dispozitiv!

În ultimele ore ale mandatului său de președinte, Donald Trump a grațiat peste 140 de persoane. Printre acestea se numără fostul său consilier, Steve Bannon, acuzat de fraudă, dar și celebrități precum Lil Wayne și persoane cu condamnări pentru fapte grave de corupție.

În plus, potrivit unor surse citate de publicația The Wall Street Journal, Trump s-ar pregăti pentru lansarea propriului partid, sub denumirea de Partidul Patrioților. În ultimul său discurs în calitate de președinte al Statelor Unite, acesta și-a lăudat reușitele din cei patru ani de mandat și i-a urat noroc noii administrații, fără să menționeze, însă, numele lui Joe Biden.

Și viitorul președinte al Statelor Unite a ținut un discurs, înainte de a pleca la Wasghington pentru ceremonia de învestire. Cu ochii în lacrimi, Joe Biden a vorbit despre iubirea sa pentru statul Delaware, locul său natal, dar și despre sentimentul de mândrie pe care îl simte în acest moment. Vizibil emoționat, acesta l-a amintit și pe fiul său, Beau Biden, care a murit în anul 2015, după o lungă luptă cu cancerul.

Capitala Washington seamănă, în acest moment, cu un teatru de operațiuni militare: peste 25 de mii de membrii ai Gărzii Naționale au fost mobilizați pentru faimosul eveniment, desfășurat anul acesta fără public. Întreg centrul capitalei Washington este închis circulației, iar clădirea Capitoliului a fost înconjurată de un gard de doi metri înalțime.

Total
0
Shares
Total
0
Share