Doza trei, din septembrie - Focus Prima TV

Doza trei, din septembrie

În septembrie am putea face a treia doză de vaccin anti covid! Anunțul a fost făcut chiar de către coordonatorul
campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Ghorghiță. Primii care vor beneficia de a treia doză vor fi însă medicii și asistentele, urmați de categoriile vulnerabile. Totul vine în contextul în care numărul de infectări crește din nou. Iar varianta Delta, extrem de infecțioasă și contagioasă, devine rapid dominantă.

Adică pacienții cu boli cronice, precum și persoanele de peste 65 de ani. Doza trei devine tot mai necesară deoarece varianta Delta continuă să se răspândească în România. În ultimele două luni, numărul de cazuri de infectare cu această tulpină a crescut de circa cinci ori.

Până acum, au fost raportate cazuri de infectare cu noua tulpină în 15 județe. Cele mai multe, în București.
Există și persoane care ar putea fi exceptate de la doza a treia de vaccin.

O singură persoană purtătoare poate transmite mai departe virusul altor șase. Iar zece secunde pot fi suficiente pentru a vă infecta cu varianta Delta. Totodată, riscul de a ajunge pe un pat de spital este de peste două ori mai mare decât în cazul infectărilor cu tulpinile inițiale. Vaccinarea este esențială pentru a trece mai ușor peste valul
patru, spun medicii. Ca o noutate, din doi august, copiii de peste 12 ani vor putea fi vaccinați și cu serul de la Moderna.

Total
0
Shares
Total
0
Share