Dr. Fauci afirmă că ridicarea restricţiilor prea devreme a dus la intensificarea bruscă a epidemiei în SUA – Focus Prima TV

Dr. Fauci afirmă că ridicarea restricţiilor prea devreme a dus la intensificarea bruscă a epidemiei în SUA

Director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases Anthony Fauci looks on during the daily briefing in the Brady Briefing Room of the White House in Washington, DC on January 21, 2021. (Photo by MANDEL NGAN / AFP) (Photo by MANDEL NGAN/AFP via Getty Images)

Măsurile “premature” de eliminare a restricţiilor în Statele Unite, în contextul prezenţei mai multor versiuni de coronavirus, au provocat recenta intensificare a epidemiei în Statele Unite, a declarat duminică doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), citat de dpa.

Creşterea numărului de cazuri era previzibilă şi nu este fără precedent, a afirmat Fauci la televiziunea CBS. “Am spus de multe ori (…) la revenirea de la un vârf accentuat, când se ajunge la un punct de la care începe plafonarea, odată ce rămânem pe platou, există pericolul real de creştere bruscă. Şi din nefericire asta începem să vedem”, a explicat el.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut de la aproximativ 50.000 pe zi după o creştere de sărbători, dar recent a urcat din nou la 60.000, a arătat medicul.

El a comparat situaţia din SUA cu cea din Europa, unde “mai multe ţări din Uniunea Europeană (…) au ajuns la un platou, după care au început să revină”.

Noile versiuni de virus, mai periculoase, explică doar parţial aceste evoluţii, a adăugat Fauci. “Ceea ce vedem este probabil din cauza unor lucruri cum ar fi venirea primăverii şi relaxarea metodelor de combatere pe care le-aţi observat. Cred că este prematur”, a spus el.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share