Dragoste cu pumnul - Focus Prima TV

Dragoste cu pumnul

În România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. Cel mai des călăi le sunt chiar partenerii de viață. Zeci de mii de mame, soții și fiice cad pradă violenței domestice. Am stat de vorbă cu câteva dintre victimele acestui fenomen. Iar mărturiile lor sunt cutremurătoare.

Cristina are 29 de ani. Este mamă și soție. Iar de mai bine de 10 ani trăiește o dramă continuă. Povestea sa este un lung șir de suferințe. A găsit însă puterea de a se rupe de soțul care o bătea cu bestialitate și și-a găsit refugiu într-un centru de specialitate. Noi am filmat-o în unul din puținele momente fericite pe care le-a trăit în ultima vreme. O vizită la un centru de înfrumusețare sponsorizat de un ONG care oferă
asistență victimelor violenței domestice.

Frica și teroarea permanentă au făcut-o să îndure ani de zile violența extremă la care era supusă.

Psihologii explică resorturilor acesui tip de relații nocive. De multe ori victimele ajung să-și imagineze că suferința prin care trec este meritată.

La fel de greu încercată este și Cristina. Căsnicia ei, de aproape 50 de ani, a fost un calvar permant. Paradoxal, spune că încă își iubește soțul.

Ca multe alte victime ale violenței domestice, a rămas sub același acoperiș cu călăul său de dragul copiilor.

Cele mai recente statistică suprind o realitate sumbră. Doar 1 din 10 femeile abuzate în familie ajung să ceară ajutor. Restul trăiesc în tăcere drame de neimaginat.

Total
1
Shares
Total
1
Share