Dragoste și căldură pentru animalele de la Zoo - Focus Prima TV

Dragoste și căldură pentru animalele de la Zoo

Venirea iernii și a frigului nu ne afectează doar pe noi, ci și animalele de la Zoo, pe care le vizităm cu drag ori de câte ori avem timp. Pentru a le proteja este nevoie de o hrană mai bogată în vitamine și de multă căldură, mai ales pentru cele care provin din țările calde. Cele mai sensibile sunt maimuțele, leii și tigrii.

La Grădina Zoologică din Craiova cele 270 de animale, din 40 de specii, beneficiază deja de tratament special în această perioadă. Pentru că unele dintre animale suportă cu greu frigul, îngrijitorii le-au pregătit și adăposturi mai călduroase.

Animalele sunt o atracție nu doar pentru cei mici, ci și pentru adulți, care merg cu plăcere să le vadă. Oamenii se bucură că locatarii grădinii zoologice sunt îngrijiți cum trebuie în anotimpul rece.

Răsfățatul Gradinii Zoologice este Leon, un leu de aproape 170 de kg, care a împlinit de curând cinc ani. Ca și tigrii și maimuțele, Leon beneficiază de un tratament special, fiind un animal care trăiește în zonele calde ale Terrei.

La naștere, Leon nu a fost acceptat de mama sa și a fost crescut cu biberonul de angajații de la Zoo. Din fericire, s-a adaptat, iar vizitatorii au acum ocazia să-l vadă în toată splendoarea, indiferent de anotimp.

Total
0
Shares
Total
0
Share