Drona care s-a prăbuşit în Zagreb avea o bombă (raport balistic) - Focus Prima TV

Drona care s-a prăbuşit în Zagreb avea o bombă (raport balistic)

This picture taken on March 11, 2022 shows a crater on the ground after a flying object crashed overnight on the outskirts of the Croatian capital, Zagreb. A drone crashed in a park, police said, with media reports saying it was likely a Soviet-made reconnaissance drone recently used by Ukrainian forces. Local media, citing a military aviation expert, said it could be one of the Tupolev Tu-141s recently used by Ukrainian forces.,Image: 668975490, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: AFP / AFP / Profimedia

O examinare balistică a fragmentelor metalice ale unei drone militare care s-a prăbuşit în Zagreb, în urmă cu două săptămâni, indică faptul că aparatul avea o bombă, dar nu s-a putut ajunge la o concluzie definitivă cu privire la urmele de exploziv, a declarat miercuri Parchetul din Zagreb, relatează Hina.

Nova TV a anunţat marţi seara, citând surse apropiate anchetei, că nu au fost găsite urme de exploziv pe piese ale vehiculului care a fost examinat.

Parchetul a declarat că a primit rezultatele examinării balistice şi doar rezultate parţiale ale examinării chimice şi fizice, adăugând că rezultatele examinărilor efectuate până acum nu sunt suficiente pentru o concluzie finală.

Procuratura a precizat că va continua ancheta în coordonare cu Centrul de Criminalistică, Departamentul de Investigaţii Criminale, Poliţia Militară şi agenţiile de informaţii.

Drona militară din epoca sovietică s-a prăbuşit în apropierea unui cămin studenţesc în cartierul Jarun din sud-vestul Zagrebului, la scurt timp după ora 23:00, pe 10 martie. Aproximativ 40 de maşini aflate într-o parcare din apropiere au fost avariate şi nu au fost înregistraţi răniţi. Drona a venit din Ucraina, după ce a survolat România şi Ungaria, state membre NATO, şi s-a prăbuşit în capitala Croaţiei, după ce a rămas fără combustibil, notează Hina.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share