Drona face lecțiile mai interesante – Focus Prima TV

Drona face lecțiile mai interesante

Cum ar fi ca lecțiile de la școală să fie la înălțime? Ei bine, este posibil. Cursurile de geografie, istorie sau biologie se fac acum live, cu drona, chiar din natură. Totul face parte dintr-un proiect altfel, inițiat de o asociație din Hunedoara, în care lecțiile arată exact ca o producție de televiziune.

O dronă face ca toate lecțiile să devină mult mai interesante. Iar o asociație din Hunedoara a gândit un proiect care se le stârnească curiozitatea elevilor. Așa că orele de geografie, istorie sau biologie sunt transmise cu ajutorul unei drone, iar moderatori sunt chiar profesorii.

Proiectul a devenit realitate anul trecut, când 3 școli din Munții Orăștiei au luat parte la primele astfel de lecții. Iar
experiența a fost una spectaculoasă. Chiar și pentru profesori.

Și lecțiile aride de istorie au devenit mult mai interesante. Bătăliile dintre daci și romani au prezentate ca un meci de fotbal.

Proiectul a atras și atenția Guvernului care a decis să extindă programul la nivel național. Acum elevi cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani din toată țara pot avea acces online la 8 cursuri din locații diferite. Peste 300 de școli s-au înscris deja. Prima lecție va fi săptămâna viitoare, la Sfântu Gheoghe, în locul în care Dunărea se varsă în mare.

Total
0
Shares
Total
0
Share