După caniculă, ploi torențiale și furtuni - Focus Prima TV

După caniculă, ploi torențiale și furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben şi portocaliu care vizează mai multe zone ale ţării. Atenționările sunt valabile până vineri seară, la ora 21.00. Precipitaţiile pot ajunge la 70 de litri pe metru pătrat, iar vântul va depăşi la rafală 100 de kilometri la oră.

,,Vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică şi ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice”, a transmis ANM.

A fost emis cod portocaliu valabil până vineri, ora 12:00, în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi nordul Carpaţilor Orientali.  ,,Vor fi perioade cu averse torenţiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 40…60 l/mp şi izolat 70 l/mp”, a mai precizat ANM. 

Un alt cod galben vizează intensificări ale vântului pentru astăzi, până la ora 22.00. ,,Vântul va avea intensificări susţinute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele  vor depăşi 80-100 km/h şi temporar în sudul şi estul Transilvaniei cu viteze în general de 55-65 km/h”, a mai transmis ANM.  

Local şi temporar, intensificări ale vântului se vor semnala şi în regiunile sud-estice, informează news.ro.

Total
0
Shares
Total
0
Share