După Spania și Olanda, România testează terenul – Focus Prima TV

După Spania și Olanda, România testează terenul

Picture of rock concert, music festival, New Year eve celebration, party in nightclub, dance floor, disco club, many people standing with raised hands up and clapping, happiness and night life concept

Luna iulie ar putea fi luna în care vom avea primul mare eveniment organizat la mare, cu cel puțin o mie de
participanți. Afaceriștii din domeniul turismului vor să organizeze ori un concert, ori un festival de tipul street-food, pe care să îl monitorizeze îndeaproape, din punct de vedere epidemiologic. Aceștia au fost încurajați de concertele experimentale derulate recent în Spania și în Olanda, unde sa testat terenul pentru a vedea dacă se pot organiza manifestări cu un număr mare de participanți, bineînțeles, fără riscuri.

Deschiderea noului sezon estival bate la ușă iar litoralul românesc pare că îndreaptă spre al doilea an fără
evenimente, lucru îngrijorător pentru cei din industria HoReCa.

Unele state, precum Olanda sau Spania, au început deja să organizeze evenimente pilot pentru a putea monitoriza rezultatele și pentru a găsi o soluție pentru ca festivalurile și concertele să poată să aibă loc, în condiții de siguranță pentru populație. Acest lucru ar putea fi posibil în această vară și pe litoralul românesc, cel mai probabil pe plaja din Constanța, ori în stațiunea Mamaia, unde ar putea fi organizat un eveniment în luna iulie. La acesta se dorește participarea a peste 1000 de persoane, care, trebuie să prezinte fie un test COVID negativ, fie un certificat de vaccinare, sau, va exista și posibilitatea efectuării unui test rapid înainte de intrarea la eveniment.

Mamaia are experiență când vine vorba despre astfel de evenimente. De data aceasta insă, inițiatorii au cerut sprijinul celor de la DSP și Prefectură.

Și managerii restaurantelor sunt foarte încântați de această idee.

Olanda a decis recent să deruleze un concert-experiment. La evenimentul organizat in una dintre cele mai mari arene din capitala olandeză, au participat aproximativ 1.300 de persoane. Timp de patru ore, unii dintre ei au stat chiar și fără mască. Toți cei prezenți au fost încurajați să se desfășoare ca-n vremurile de dinainte de pandemie. Toți participanții au fost testați înainte și au putut participa doar cei cu test negativ.

Total
0
Shares
Total
0
Share