Economie din artificii și concerte – Focus Prima TV

Economie din artificii și concerte

Paradoxal, pandemia a adus in noaptea dintre ani economii de milioane de euro la bugetele primăriilor din toată țara. Si asta pentru că restricțiile au anulat focurile de artificii si la spectacolele în aer liber, care costau milioane de euro. Timid, unii primari au incercat totusi sa salveze atmosfera si au transmis online mai multe concerte. La Arad timp de cateva ore trei concerte ale unor artisti locali au animat trecerea
dintre ani, iar la Alba Iulia oamenii au stat legati de monitoare ca sa admire focurile de artificii lansate tocmai din Cetate. Una peste alta, din banii care ar fi fost cheltuiti pe distractie, primarii au cumparat teste covid si au reabilitat strazi. In alte orase banii vor ajunge in spitale.

Au apus grandioasele manifestari de la malul marii, in acest an. Inchisi in casa din cauza carantinei constantenii au aprins artificii din balcoane si curti. Bucuria a fost aceeasi, insa economia uriasa! peste un milion de euro au costat anul trecut iluminatul stradal, artificiile din noaptea dintre ani si concertele.

La Galati, Revelionul de anul trecut a costat 200.000 de euro. Anul acesta, s-ar fi cheltuit la fel de mult dacă nu erau restrictiile . Acum, banii vor merge spre spitalele suport covid.

și focurile de artificii care adunau in noaptea dintre ani zeci de mii de oameni la un loc.

Daca anul trecut Revelionul a costat primăria in jur de 500.000 de lei, anul acesta banii vor fi cheltuiți pe
echipamente medicale si tablete pentru copii .

Unele orase au fost vizionare cum e Aradul. Aici s-au transmis concerte online in noaptea dintre ani. Actorii si artistii de la filarmonica au fost si ei prezenti pentru public, tot in online.

Şi formația Rapsodia şi-a bucurat fanii, in online, de Revelion, cu un concert extraordinar.

Edilul oraşului a dost cel care le-a recomandat cetăţenilor să petreacă acasă sau online, în speranţa unui viitor mai bun şi mai sănătos.

Din cauza pandemiei noului coronavirus, Primăria Arad a decis să nu mai organizeze tradiţionalul târg de Crăciun, spectacolele stradale, concertele sau jocurile de artificii de Anul Nou.

La Alba Iulia, edilii locali au reusit sa faca economii de sarbatori, de peste 500.000 de lei. Focuri de artificii au fost organizate doar in Cetate si au fost transmise online, timp de 6 minute.

Iar la Iași banii economisiti de pe urma concertelor anulate vor fi folositi pentru achizitia de tablete pentru elevi. Una peste alta, aproape fiecare primarie va redirectiona banii pe care i-au pus deoparte pentru aceste sarbatori in lupta improtriva covid.

Total
0
Shares
Total
0
Share