Educație la rece. Frig afară, frig și în clasă - Focus Prima TV

Educație la rece. Frig afară, frig și în clasă

Vrem o școală ca afară și…ne-a ieșit! Dar nu ca în străinătate, ci ca afară, unde e frig. În sezonul rece avariile la rețeaua de termoficare nu mai miră pe nimeni. 4000 de blocuri nu au apă caldă și căldură. Frig e acasă, frig este și la școală. În zece dintre ele, aflate chiar în Capitală se face educație la…rece, așa că elevii stau în clase cu haine groase. Iar lipsa condițiilor înseamnă boală pentru copii.

Sute de copii din București învață în frig. În multe școli, în clasă este exact ca în casele bucureșteilor. Elevii trebuie să învețe în frig, iar în unele clase temperatura nu depășește 18 grade Celsius.

Pentru că nu au căldură și stau la ore ca în peșteră, virozele s-au înmulțit anul acesta. Părinții sunt îngrijorați și spun că mulți copii vin bolnavi acasă. Dacă situația va continua la iarnă multe școli din Capitală ar putea să treacă în online. Pentru că nu au infrastructura necesară. Ministerul Educației spune însă că nu este de acord cu această măsură.

Problema cu încălzirea nu este numai în Capitală. La nivel național în jur de 900 de școli sunt în situația în care nu știu cum vor trece peste iarnă. Fie nu au lemne, fie centralele sunt stricate și nu dau căldură cum trebuie.

Total
0
Shares
Total
0
Share