Efectele Brexit. Exporturile britanice în Europa s-au prăbușit în 2021, iar experții avertizează că ar putea fi doar vârful aisbergului – Focus Prima TV

Efectele Brexit. Exporturile britanice în Europa s-au prăbușit în 2021, iar experții avertizează că ar putea fi doar vârful aisbergului

The word ‘Brexit’ from a newspaper headline, following the UK decision to leave the European Union, following a public referendum held on 23rd June 2016.

Volumul exporturilor dinspre Regatul Unit spre Uniunea Europeană a scăzut în mod uluitor, cu 68% în ianuarie 2021 față de ianuarie 2020, în urma Brexit și a efectelor sale dezastruoase asupra comerțului dintre cele două părți, relatează The Guardian.

Scăderea dramatică a fost raportată de Asociația de Transport Rutier din Regatul Unit care a realizat un studiu asupra transporturilor internaționale în prima lună a anului. Într-o scrisoare datată cu 1 februarie, directorul executiv al asociației, Richard Burnett, l-a informat pe Michael Gove, responsabilul de coordonarea Cabinetului britanic, că a avertizat cu privire la situația exporturilor însă a fost ignorat.

Specific, el spune că a avertizat că există o nevoie urgentă pentru suplimentarea cu personal la vamă în contextul creșterii masive a birocrației în lumea post-Brexit. Numărul actual al angajaților în acest domeniu reprezintă o cincime din necesar, spune el.

Total
0
Shares
Total
0
Share