Eficacitatea vaccinurilor a scăzut cu 66% pentru Delta - Focus Prima TV

Eficacitatea vaccinurilor a scăzut cu 66% pentru Delta

Pfizer și Moderna au primit undă verde din partea Agenției Europene a Medicamentului! Asta înseamnă că producerea celor două vaccinuri pentru covid-19 va începe pe scară largă în mai multe fabrici din lumea întreagă. Noi studii arată însă că eficacitatea celor două vaccinuri a scăzut cu până la 66% în cazul variantei Delta.

Din cauza celei mai noi dar și contagioase variante ale coronaviruslui, varianta Delta, eficacitatea vaccinurilor Pfizer și Moderna a scăzut de la 91% la 66%. Autorii studiului spun totuși că această scădere nu este cauzată doar de aparitiția unei noi variante dar și de faptul că eficacitatea vaccinurilor scade în timp. De asemenea, directorul general al Pfizer a anunțat că este posibil să apară o nouă variantă a virusului, rezistentă la vaccin.

Și cei de la OMS avertizează asupra posibilității apariției unor noi variante ale coronavirusului.

Există însă și vești bune! Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat producerea vacicnurilor Pfizer și Moderna în mai multe fabrici. Astfel, fabricile vor deveni operaționale imediat, ceea ce înseamnă că aproape 500 de milioane de doze de ser anticovid vor fi produse.

Și cei de la OMS au vorbit despre achiziționarea unor noi doze de vaccin prin programul COVAX

Acestea ar fi suficiente pentru a proteja aproximativ 27% din populația care face aprte din țările cu veituri medii sau mici și înseamnă în același timp o depășire a obiectivelor propuse inițial de cei de la OMS.

Total
0
Shares
Total
0
Share