Elena Udrea condamnată la 8 ani închisoare – Focus Prima TV

Elena Udrea condamnată la 8 ani închisoare

Elena Udrea este adusa la arestul Politiei Capitalei, dupa ce Inalta Curte pentru Casatie si Justitie (ICCJ) a aprobat cererea DNA de arestare preventiva, in Bucuresti, marti, 25 Februarie 2015. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Opt ani de închisoare pentru Elena Udrea! Fostul ministru al Dezvoltării și Turismului este acuzat de instigare la luare de mită și spălare de bani, fapte ce s-ar fi întâmplat în timpul campaniei electorale din 2009. Decizia la care au ajuns astăzi judecătorii nu este una definitivă. În același dosar a mai fost condamnată Ioana Băsescu, la 5 ani de închisoare iar jurnalistul Dan Andronic a fost achitat!

Au fost date sentințele astăzi în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, fiind acuzată de procurorii DNA de instigare la luare de mită și spălare de bani.

Ultimul termen din acest dosar a avut loc în luna ianuarie. Atunci, un procuror al DNA a cerut condamnarea Elenei Udrea la 12 ani în spatele gratiilor.

Sentința de astăzi, Elena Udrea o consideră…o răzbunare directă la adresa ei!

Nu doar numele fostului ministru al Turismului se află în filele dosarului finanțării campaniei electorale din 2009. Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al țării, a fost și ea condamnată la 5 ani de închisoare pentru instigare la spălare de bani și delapidare. Jurnalistul Dan Andronic a fost și el acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. În cazul lui s-a decis achitarea. Urmează acum recursul la Înalta Curte de Casație și Justiției care trebuie făcut în termen de 10 zile!

În urmă cu trei ani, Elena Udrea a mai fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Atunci, aceasta a fost reținută de Interpol și a ajuns într-un penitenciar din Costa Rica, alături de Alina Bica. După două luni de închisoare, au fost eliberate.

Total
0
Shares
Total
0
Share