Elevii au protestat îmbrăcați în negru - Focus Prima TV

Elevii au protestat îmbrăcați în negru

Decizia Ministerului Educației de a majora cu un punct pragul pentru acordarea burselor de merit a stârnit revolta elevilor, care au ales să protesteze pașnic peste tot în țară. La Oradea, tinerii s-au îmbrăcat în negru și spun că țin doliu pentru sistemul de învățământ. Nu mai puțin de 185 de mii de elevi nu își vor mai primi bursa în urma hotărârii de ministru.

Nemulțumiți că pragul pentru acordarea bursei de merit a crescut de la media 8.50 la 9.50, la Oradea elevii din mai multe școli au participat la ore îmbrăcați cu tricouri sau bluze negre, fără a afecta procesul educativ.

Prin impunerea noului prag al mediei la 9.50, aproximativ 185.000 de elevi nu vor mai primi bursă de merit, care
începând de anul acesta s-a dublat și este de 200 de lei pe lună. Pentru mulți, acești bani erau o gură de oxigen. În plus, spun elevii, pentru a-și crește media generală cu un punct ar fi nevoie să învețe mult mai multe ore pe zi și chiar să participe la meditații.

Consiliul Național al Elevilor cere reviziurea deciziei și acordarea de burse diferențiate. Mai mici pentru cei cu medii între 8,50 și 9,49 și mai mari pentru cei cu medii peste 9,50. Potrivit Ministerului Educației, pe vechiul criteriu, beneficiau de bursa de merit peste 53% dintre elevii de gimnaziu și liceu

Total
0
Shares
Total
0
Share