Elevii, înapoi în bănci – Focus Prima TV

Elevii, înapoi în bănci

8 februarie este ziua în care toţi elevii ar putea reveni în bănci. Totul, spune ministrul Educaţiei, depinde de situaţia epidemiologică la nivel naţional. Sorin Cîmpeanu a avut astăzi o serie de consultări maraton cu reprezentaţii profesorilor şi elevilor pentru a stabili ce se va întâmpla cu examenele de bacalaureat şi capacitate care vor avea loc anul acesta.

Deocamdată există o singură certitudine. Până la începerea celui de-al doilea semestru al anului şcolar, cursurile se vor ţine exlusiv online. Dincolo de data de 8 februarie există însă posibilatea ca elevii să revină în sălile de curs.

O problemă uriaşă, în speciali pentru elevii din anii terminali, va fi recuperarea materiei. Iar noul ministru al Educaţiei spune că acest lucru va fi posibil doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic.

La consultările de la Minister au luat parte şi reprezentanţii părinţilor. Desfăşurarea examenelor naţionale de anul acesta au reprezentat principalul punct de interes.

Deocamdată, Cîmpeanu aşteaptă rezultatele unui audit intern la nivelul ministerului. Şeful Educaţiei spune că există inspectorate care au raportat că şcoala online decurge perfect în proporţie de 90%. Insist pentru raportări reale, a avertizat ministrul.

Total
0
Shares
Total
0
Share